Ana Sayfa Diğer Haberler Snapdragon 8 Elite: İddialı Performansıyla AnTuTu’da Zirveye Çıkıyor

Snapdragon 8 Elite: İddialı Performansıyla AnTuTu’da Zirveye Çıkıyor

Yazar Tekno Haber HD
0 Yorum 9 Görüntüleme
Google News Abone Ol

Snapdragon 8 Elite: İddialı Performansıyla AnTuTu’da Zirveye Çıkıyor

Qualcomm’un çok yakında resmi olarak tanıtacağı. Yeni amiral gemisi mobil işlemcisi Snapdragon 8 Elite, iddialı performansıyla teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırıyor. Daha önce Snapdragon 8 Gen 4 olarak bilinen ve ticari isminin Snapdragon 8 Elite olacağı belirtilen işlemci. Mobil performans ölçüm platformu AnTuTu’da 3 milyon puan barajını aşarak önemli bir başarıya imza attı. Bu performans, MediaTek Dimensity 9400’ün 2,8 milyon ve Apple A18 Pro’nun 1,6 milyon puanını geride bırakarak, Qualcomm’un yeni işlemcisini mobil dünyada en güçlü işlemci haline getirdi.

Snapdragon 8 Elite’in iki farklı versiyona sahip olacağı belirtiliyor. Üst seviyedeki sürüm, 4,32 GHz’e kadar çıkabilen iki ana çekirdek sunarken, diğer altı çekirdek 2,78 GHz hızında çalışacak. Alt seviyedeki sürümde ise iki çekirdek 4,09 GHz hızına kadar çıkabiliyor. Her iki versiyonda da Adreno 830 GPU yer alıyor ve işlemciler, TSMC’nin 3 nm üretim süreci ile üretiliyor. Bu yeni teknoloji, işlemcinin hem performansını artırıyor hem de enerji verimliliğini iyileştiriyor.

Snapdragon 8 Elite, performansı ile rakiplerini geride bırakıyor. Özellikle MediaTek Dimensity 9400, 3.62 GHz hızına kadar çıkabilen Cortex-X925 süper büyük çekirdeği ve üç adet performans çekirdeği ile Snapdragon 8 Elite karşısında rekabetçi bir konumda olmasına rağmen ile AnTuTu puanı açısından Qualcomm’un yeni amiral gemisi geride kalmış durumda.

Xiaomi 15 Snapdragon 8 Elite

Snapdragon 8 Elite Teknik Özellikleri (Madde Madde):

  • AnTuTu Puanı: 3 milyon üstü
  • Çekirdek Yapısı:
    • Üst sürüm: 4,32 GHz ana çekirdekler, 2,78 GHz altı çekirdekler
    • Alt sürüm: 4,09 GHz ana çekirdekler, 2,78 GHz altı çekirdekler
  • GPU: Adreno 830
  • Üretim Süreci: TSMC 3 nm
  • Rakip İşlemciler:
    • MediaTek Dimensity 9400: 2,8 milyon AnTuTu puanı, 3.62 GHz Cortex-X925 çekirdeği
    • Apple A18 Pro: 1,6 milyon AnTuTu puanı

Önerilen Haberler

Yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Kabul Et Daha Fazla Oku