Ana Sayfa Diğer Haberler Avrupa Parlamentosu yapay zeka teknolojisiyle ilgili ilk kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu yapay zeka teknolojisiyle ilgili ilk kuralları belirledi

Yazar Tekno Haber HD
0 Yorum 158 Görüntüleme
Google News Abone Ol

Avrupa Parlamentosu yapay zeka teknolojisiyle ilgili ilk kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu, yapay zekanın kullanımını düzenleyen önemli kurallar üzerinde geçici bir anlaşmaya vardı.

AB yapay zeka teknolojisiyle ilgili ilk kuralları belirledi
Avrupa Parlamentosu üyeleri dün 15 saat boyunca yaklaşmakta olan yapay zeka düzenleme yasasının önemli hükümlerini tartıştı. Sonunda yetkililer, tasarı üzerinde daha fazla ilerleme kaydedilmesinin önünü açan bir dizi kilit husus üzerinde anlaşmaya varmayı başardı.

Reuters‘e göre, onaylanan kurallar listesi oldukça kapsamlı, ancak birkaç ana nokta vurgulanabilir. Bu nedenle, önümüzdeki yasa, temel modelleri sağlayan şirketlere,teknolojinin şeffaflığını ve sinir ağının eğitildiği verilerin açıklanmasını sağlama yükümlülüğü getirecek. Bu durumun, AB telif hakkı yasasına uymak için gerekli olduğu belirtiliyor.

Bazı düzenlemeler eleştiri aldı

Yasa ayrıca hükümetin kamuya açık yerlerde vatandaşlar için gerçek zamanlı biyometrik gözetimi kullanabilmesini de öngörüyor. Ancak bu gözetimin sadece suçları kaydetmek, kamu güvenliğine yönelik mevcut veya öngörülebilir tehditleri ve şüpheli suçluları aramak için kullanılacağı iddia ediliyor. Aynı zamanda, bu tür sosyal gözetim sistemlerinin siyasi, dini ve felsefi görüşler, cinsiyet, ırk ve diğer hususlara göre biyometrikkategorizasyon yapması yasaklandı.

AB yapay zeka teknolojisiyle ilgili ilk kuralları belirledi

Avrupalı insan hakları aktivistleri vebilişim şirketleri, AB’nin yapay zekaya yönelik ilk kurallarını şimdiden eleştirdi. Örneğin DigitalEurope, yapay zekayı düzenleme girişimini “şirketler için başka bir yük” olarak nitelendirdi. Avrupa Dijital Hakları ise gerçek zamanlı yüz tanımanın fiilen yasallaştırılmasından endişe duyuyor.

AB Yapay Zeka düzenleme yasasının ilk uygulaması önümüzdeki yılın başlarında yürürlüğe girebilir.

Devamı

Önerilen Haberler

Yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Kabul Et Daha Fazla Oku